Skip to content

Ballyland Geluiden Memory

Basis VoiceOver vaardigheden voorondersteld
Niveau: Makkelijk tot Gemiddeld
Gebaren: Sleep (met een vinger), dubbel tik (met een vinger), veeg (met een vinger) naar rechts en links, veeg (met een vinger) naar boven en beneden.

Tip

Tip 1: Voor informatie over hoe kinderen die een visuele beperking computer technologie en iPads kunnen gebruiken, zie het artikel "Jong Geleerd" van Sonokids' Phia Damsma (co-auteur) op d BlindIct website: https://www.blindict.nl/jong-geleerd/

Tip 2: Leg uit wat het Memory spel precies inhoudt aan de hand van het boek Memory Konijn. Dit kan toegankelijk worden gemaakt mbv tactiele toevoegingen en braille. In het boek zit een Memry spel met kaarten. Ballyland Geluiden Memory vervangt kaarten door geluiden. Bespreking van het boek: https://www.vouwjuf.nl/juf-janet/memory/

Instructies

Doel

Zoek telkens twee gelijke geluiden bij elkaar. Het spel is afgelopen als je alle paren hebt gevonden en je score hoort. Je kunt zoveel tijd nemen als je wilt.

Het spel

Kies “Speel” om te starten. Je krijgt drie spellen achter elkaar met dezelfde instellingen en selecties, voordat je weer terugkomt bij het Hoofd Menu. Hoe sneller je de goede geluiden bij elkaar weet te zoeken, des te hoger je score is.

Navigatie

  • Sleep spel: sleep met één vinger over het scherm
  • Veeg spel: veeg met één vinger naar links of rechts, omhoog of omlaag.
  • Om in een Sleep of Veeg spel het geselecteerde geluid te horen: dubbel tik met één vinger op het scherm
  • Terug gaan naar het Hoofd Menu vanuit het spel: dubbel tik met één vinger op de knop rechtsonder in de hoek van het scherm
  • ‘Open Geluiden & Veeg’ stand: Verken eerst de geluiden door je vinger over het scherm te slepen. Ga dan door naar het Veeg spel: dubbel tik en veeg twee keer naar rechts met één vinger.
  • ‘Toegankelijk Menu’ voor blinde, ervaren gebruikers kan op de Start pagina worden aan en uit gezet. Om naar de Start pagina te gaan, dubbel tik met één vinger op de knop links boven in de hoek van het scherm.
  • ‘Zwart Gordijn’ maakt het spel voor iedereen even moeilijk. Zet aan/uit in Instellingen.