Skip to content

Tips og opplæring for Ballyland Trylleshow for blinde lærere

Før du starter:

Merk: Hvis du har Zoom-funksjonen aktivert i Tilgjengelighetsinnstillingene på din enhet, må du slå den av før du starter appen, da den vil forstyrre tre-fingers sveipbevegelsen.

Nyttige tips:

  • For Ballyland Trylleshow-appen må iPaden holdes i "Landskapsmodus" (i motsetning til "Portrettmodus"). Dette betyr at Hjem-knappen enten må være til venstre eller til høyre.
  • VoiceOver skal ikke brukes inne i appen. Foreldre eller lærere med synsnedsettelse som bruker VoiceOver til å åpne Ballyland Trylleshow-appen, kan bruke appens tilgjengelige navigasjon. Sørg for at trippelklikk Hjem-funksjonen på iEnheten din er satt til å slå VoiceOver av og på (kun). Du kan justere dette i Innstillinger på iEnheten din.
  • Når Opplesing av menyer er slått på, kan du bruke en "hot spot" for å gå tilbake til Hovedmenyen fra scenene: dobbelt trykk i det nedre høyre hjørnet av den aktive skjermen.
  • Juster innstillinger i scener: Åpne alternativmenyen med dobbelt trykk i det øverste venstre hjørnet av den aktive skjermen. Sveip ned med en finger for å lukke.
  • Zoom eller Begrenset tilgang skal IKKE være aktivert på enheten din.
  • Selv om appen gir instruksjoner mens du går, anbefales det å laste ned de korte instruksjonene for hvert nivå (vises på skjermen), slik at du til enhver tid under spill kan sjekke hva barnet må gjøre.

VoiceOver av, tilgjengelig navigasjon på

Appens tilgjengelige navigasjon kan bare slås av og på i Hovedmenyen til appen, som er landingssiden. Der leser VoiceOver instruksjonene først for å slå AV VoiceOver, og deretter slå PÅ den tilgjengelige navigasjonen (kun i denne spesifikke rekkefølgen). For å gjenta VoiceOver-instruksjonene, sveip opp med to fingre. Etter at du har slått av VoiceOver, sveiper du opp med en finger for å slå på den tilgjengelige navigasjonen. Når den tilgjengelige navigasjonen er slått PÅ, aktiveres følgende:

  1. Opplesing av menyer i appen. Sveip til høyre/venstre med en finger gjennom menyelementene, og dobbelt trykk for å åpne.
  2. "Hot spot" i det nedre høyre hjørnet av skjermen. Gjør et dobbelt trykk i det området for å gå tilbake til Hovedmenyen. Merk at plassen for tapping er omtrent 2 cm x 2 cm bred. Du kan bruke den på alle nivåer, unntatt meny­sider.

Slå på VoiceOver igjen når du avslutter appen. Trykk på Hjem-knappen for å avslutte. Trykk på Hjem-knappen to ganger for å komme til appvelgeren og dra opp med tre fingre for å lukke appen. Når du lukker appen, starter den alltid på hovedmenyen når du kommer tilbake.

Audio Tutorial


Hvis du er en blind lærer eller forelder som ønsker å støtte et barn i å lære VoiceOver med Ballyland Trylleshow-appen, vil denne utmerkede lyddemoen/opplæringen 'fra et blindt menneskes perspektiv', opprettet av tilgjengelighetsteknologieksperten David Woodbridge, hjelpe deg på vei (Engelsk tale)